Cases

Boekels bedrijf spuit 80 fietsen voor Rabobankploeg

Het Boekelse bedrijf Unlimited Colors gaat 80 frames van wielrenfietsen van de Rabobankploeg voorzien van een laklaag.

De frames zijn onderdeel van fietsen die gebruikt worden voor tijdritten en worden normaal gezien in Taiwan gespoten. Dertig frames, bestemd voor de damesploeg, zijn inmiddels door het Unlimited Colors voorzien van een driekleurige laklaag. Die zijn alweer de deur uit om verder gemonteerd te worden. De andere vijftig fietsframes zouden maandag aangeleverd moeten worden. Dat is echter niet gelukt en die moeten vandaag binnenkomen.

Rabobank rijdt op Giant

De fietsonderdelen komen uit Taiwan, waar fietsfabrikant Giant gevestigd is. Giant produceert sinds twee jaar de tweewielers voor de Rabobankploeg. "En daar worden de fietsen normaal gezien ook gespoten", zegt directeur Ted Cranen. "Omdat de loonkosten daar veel lager liggen dan hier."

Een woordvoerder van de Rabobankploeg laat weten dat voor Unlimited Colors is gekozen omdat het bedrijf flexibeler is met het spuiten dan de Giant-fabriek in Taiwan waar volgens vaste stramienen gewerkt wordt. "Omwille van de snelheid waarmee de fietsen klaar moeten zijn, is dus gekozen voor Unlimited Colors", aldus de woordvoerder.

Team Rabobank
Merk Giant

Overige cases